Spring naar hoofd-inhoud
De verzorging voor gezonde tanden.

Tandreiniging  

Tandreiniging: tandheelkundige zorg en tandheelkundige gezondheid van de professional! De verzorging voor gezonde tanden.

Uw natuurlijke tanden zijn een kostbaar bezit. Gezonde tanden leveren een grote bijdrage aan je levensgevoel. Traditionele tandenborstels bereiken niet alle delen van uw tanden, dus een tandenreiniging door een professional is essentieel. Ons ervaren mondhygiëneteam geeft u ook waardevolle tips voor tandverzorging thuis. Voor een optimale gebitsvoorzorg raden wij u aan om twee keer per jaar een professionele gebitsreiniging te laten uitvoeren.

 

Afspraak online boeken

Professionele tandreiniging

Professionele tandreiniging zorgt niet alleen voor een gezond "mondklimaat" en gezonde tanden: het voorkomt ook interacties tussen ziekten van de mondholte en interne algemene ziekten en is een voorwaarde voor verdere tandheelkundige behandelingen, bijvoorbeeld bij de behandeling van parodontitis of het maken van kunstgebitten, evenals de behandeling met tandimplantaten.

  • Verkleuring en aanslag

Ons team voor mondhygiëne besteedt bijzondere aandacht aan moeilijk bereikbare plaatsen in de mondholte en tussen de tanden. Alle harde en zachte afzettingen worden voorzichtig en grondig verwijderd tijdens de profylactische sessie van een uur. Vervolgens worden alle gereinigde tandoppervlakken gepolijst en gefluorideerd.

  • Parodontose

Door een ondersteunende parodontose-therapie, die bij ons wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide mondhygiënisten, kan tandvleesontsteking – de zogenaamde parodontose – permanent worden gestabiliseerd.

  • Tandverzorging

Regelmatige verzorging van uw tanden is de sleutel tot een gezonde en mooie glimlach.

  • Voorzorg

Een professionele tandreiniging voorkomt ziekten van de tanden, het mondslijmvlies en het tandvlees. Hiermee worden ziekten vroegtijdig herkend om verdere mogelijke schade aan de tanden te voorkomen.

  • Gebitsprothese

Om uw nieuwe gebitsprothese op de lange termijn te behouden, raden wij regelmatige zorg bij de tandarts aan. Bijzonder moeilijk bereikbare plekken kunnen professioneel gereinigd worden door onze specialisten.

De behandeling omvat het verwijderen van tandplak, het gedetailleerde polijsten van de tanden en de daaropvolgende fluoridering. Bovendien kunt u rekenen op een uitgebreide fissuurafdichting, zodat kleine spleten, groeven en uitsparingen van de tanden, waarin bacteriën zich gemakkelijk kunnen nestelen, optimaal worden beschermd.

Als patiënt moet u ten minste eenmaal per jaar, bij voorkeur elk half jaar, een professionele gebitsreiniging laten uitvoeren om uw tanden uitgebreid te beschermen tegen tandheelkundige ziekten en om de kolonisatie van bacteriën op tijd te voorkomen. Maak direct een afspraak bij het Kleinsman / Varzideh Dental Center en geef uw tanden de aandacht die ze verdienen.

Voordelen van een consequente, professionele gebitsreiniging:

  • Bescherming tegen tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking wordt vaak niet opgemerkt. Als dit zich verder ontwikkelt, kan dit leiden tot parodontose.

  • Witte tanden

Verkleuringen worden volledig verwijderd, zodat de tanden weer stralend wit worden.

  • Bescherming tegen slechte adem

Een slechte adem ontstaat in 90 procent van de gevallen doordat er bacteriën in de mond achterblijven die niet volledig worden verwijderd tijdens het tandenpoetsen.

  • Minimaal risico

Het risico op tandbederf wordt aanzienlijk verminderd door het verwijderen van de coatings.