Spring naar hoofd-inhoud

Directe implantatie

Ons deskundige team van gekwalificeerde en ervaren tandartsen voert zogenaamde onmiddellijke implantaties uit in onze moderne tandartspraktijk in Bocholt. Deze methode biedt een optimale onmiddellijke zorg voor verloren tanden als gevolg van ongelukken of tandextracties. Direct na het trekken van de tanden en/of het verwijderen van wortelresten, wordt er een snee in het kaakbot gemaakt en vervolgens wordt er een gat geboord voor het in te brengen implantaat.

De tandextractie en het plaatsen van het implantaat gebeurt hierbij, in tegenstelling tot andere implantaten, in slechts één sessie. Uw voordeel? De genezingsfase na de tandextractie hoeft niet te worden afgewacht, zodat u profiteert van een grote tijdsbesparing. Direct na de behandeling wordt een tijdelijke prothese aan het implantaat vastgeschroefd.

Voordelen van onmiddellijke implantatie:

  • Het plaatsen van implantaten gebeurt onder lokale anesthesie, zodat u geen pijn ervaart.
  • De esthetiek wordt onmiddellijk hersteld in slechts één sessie in onze tandartspraktijk in Bocholt.
  • Vervolgoperaties kunnen worden vermeden, waardoor patiënten veel tijd besparen.
  • Implantaten zijn stabiel en duurzaam. Deze vaste prothesen bieden maximaal comfort en veiligheid in het dagelijks leven.
  • Voedsel kan na de behandeling op de gebruikelijke manier worden geconsumeerd.

Tijdens een persoonlijk adviesgesprek gaan onze tandartsen in op uw individuele behoeften, zorgen en wensen. Ook wordt bepaald of de patiënt voldoende botsubstantie heeft om een implantaat te plaatsen. Als dit niet het geval is, moet het bot eerst worden herbouwd met behulp van botvergroting om voldoende stabiliteit voor het implantaat te garanderen.

Maak nu een afspraak in onze moderne tandartspraktijk in Bocholt – ons warme en openhartige praktijkteam heet u van harte welkom en biedt u een complete service om u goed te voelen.