Spring naar hoofd-inhoud
[Translate to niederländisch:]
Belangrijke informatie samengevat

Informatie samengevat.  

Beste patiënten,
wij zijn verheugd over uw belangstelling voor onze praktijk.
Wij hebben de nuttige informatie over de praktijk hier samengevat.

Onze service.  

U wordt vriendelijk verzocht om bij de eerste afspraak in onze praktijk de volgende papieren mee te brengen:

  • Paspoort of ID-kaart
  • Lijst met medicijnen die worden ingenomen (indien aanwezig)
  • Röntgenpas (indien aanwezig)
  • Allergiepas (indien aanwezig)
  • Anamneseformulier Als u wilt, kunt u ons anamneseformulier vóór uw bezoek aan onze praktijk comfortabel bij u thuis invullen. Wij hebben echter ook formulieren in onze praktijk om hier in te vullen.

Wij begeleiden u behoedzaam en voorzichtig naar een mooie glimlach. Onze ervaren specialisten adviseren u graag. Neem gewoon contact met ons op.

Flexibele ondersteuning bij de financiering. Snel, onbureaucratisch en voordelig. Een mooie, gezonde glimlach is goud waard. Daarom zou u niet moeten beknibbelen op de gezondheid van uw tanden. Wij bieden u individuele financieringsmogelijkheden die u de vrijheid bieden om de beste medische zorg te kunnen krijgen. Niemand zou zich moeten beperken als het om de gezondheid gaat.

Door de samenwerking met de externe financiële dienstverlener Health Coevo AG | Lübeckertordamm 1-3 | 20099 Hamburg, Duitsland kunnen wij u flexibele financieringsmogelijkheden met speciale voorwaarden aanbieden. Zo kunnen wij ons volledig op uw behandeling en de service aan u concentreren. Profiteer van de eenvoudige betaling in termijnen van uw waardevolle tandheelkundige behandeling. Uw voordelen:

  • Geen bewijs van inkomen noodzakelijk
  • Individuele looptijden – 24 maanden rente- en kostenvrij
  • Ook voor patiënten uit Zwitserland, Oostenrijk en Nederland mogelijk.
  • Reken zelf het ideale termijnbedrag en de beste looptijd met de termijncalculator uit.

Spreek ons gewoon aan als u vragen heeft, wij staan altijd voor u klaar.

De financieringsservice vereist een positieve kredietwaardigheid. Kredietwaardigheidsonderzoeken worden door onze externe financiële dienstverlener uitsluitend met uw schriftelijke toestemming verricht.

Als u zich eenvoudig in ons gratis Recall-systeem registreert, kunt u uw volgende behandelingsafspraak nooit meer vergeten. Wij herinneren u zonder meer per post, e-mail of SMS aan uw volgende afspraak.

Kleinsman/Varzideh MVZ GmbH voert alle behandelingen uit volgens het bestelsysteem. Dat betekent dat het afgesproken tijdvak speciaal voor u wordt gereserveerd. Dit bespaart u doorgaans de wachttijden die elders gebruikelijk zijn.

Het betekent echter ook dat u een afspraak waarbij u niet aanwezig kunt zijn, uiterlijk 48 uur van tevoren dient af te zeggen. Zo kunnen we nog een andere afspraak inplannen in het tijdvak dat we voor uw behandeling hebben vrijgehouden.

Deze overeenkomst dient niet alleen voor organisatorische doeleinden dus om wachttijden te voorkomen maar schept voor beide partijen ook contractuele verplichtingen. Dat betekent dat we de tijd die we hebben vrijgehouden en de vergoeding of niet-benutte tijd bij u in rekening kunnen brengen wanneer u de afspraak niet tijdig afzegt. Dit geldt niet wanneer u zelf geen schuld heeft aan het missen van de afspraak.

De annuleringskosten voor een tandreiniging bedragen minimaal EUR 35,00 per gepland half uur. Voor alle andere behandelingen worden hogere annuleringskosten in rekening gebracht, afhankelijk van de geplande behandelingsinzet en de duur van de geannuleerde afspraak.

Er wordt overeengekomen dat er sprake is van afspraakverzuim wanneer de overeengekomen afspraak niet wordt nagekomen en niet tijdig is afgezegd.

In het Kleinsman/Varzideh Dental Center bieden wij u overal een rolstoelvriendelijke toegang. Onze praktijk bevindt zich op de 1e en 2e etage en is eenvoudig met een lift te bereiken. Ook in onze praktijkruimtes kunt u zich overal barrièrevrij bewegen.

Wordt volger op onze Facebook- en Instagrampagina’s en blijf op de hoogte van vacatures, events, acties en nog veel meer.
Klik hiervoor onze Facebookpagina. hier.
Klik hiervoor onze Instagrampagina. hier.

 

Mediatheek  

Video‘s


Kleinsman / Varzideh Dental Center 2021


happy patient & former Bachelor Jan Kralitschka


Business Class with Harry Mens (Dutch TV)


DSD (Digital Smile Design) at the dental center


Prof. Dr. Margarete Bowien about her smile transformation


Angelique Woudenberg: The creation of a perfect smile


DSD (Digital Smile Design) at the dental center


Ausbildungsplatz Zahnmedizinische Fachangestellte (m/w/d)


Image Video 2016 NL


Non-Prep-Veneers


Kleinsman / Varzideh Dental Center Impressionen


What makes the Kleinsman Varzideh Dental Center special?


Behind the Scenes: Look inside the Dental Center (Dutch version)

Publicaties


Zahntechnik Magazin Oktober 2018

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Dental Dialouge

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Zahntechnik Magazin Februar 2018

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Dental Dialogue

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Gero-prothetik

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel das Dentallabor

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Dental Dialogue

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Dental Visionist

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Beauty & Aesthetik

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Quintessenz Zahntechnik

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Dental Dialogue Sep. 2016

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel DENTALZEITUNG März 2016

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel rot&weiss Januar 2016

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel ROT&WEISS Juni 2015

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Quintessenza Odontotecnica März 2015

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel das Dental Labor März 2015

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel das Dental Labor Dez. 2014

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Quintessenza Odontotecnica Sep. 2014

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Dental Dialogue Aug. 2014

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Labline Sommer 2014

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Dental Dialogue Juli 2014

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Teamwork Juni 2014

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Quintessenz Zahntechnik Juni 2014

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Dental Dialogue März 2014

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Quintessenz Zahntechnik Juni 2013

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Dental Dialogue Febraur 2013

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel 50 Jahre VITA Metall Keramik

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Dental Dialogue Sep. 2011

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Teamwork Mai 2011

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Quintessenz Zahntechnik Mai 2011

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Quintessenz Zahntechnik Februar 2011

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Dental Tribune No. Sep. 2004

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel das Dental Labor Juni 2004

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Quintessenz Zahntechnik April 2004

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Dental praxis März 2004

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel Quintessenz Zahntechnik Juli 2003

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel das Dental Labor Juli 2003

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel DENTALMAGAZIN Juni 2003

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel VITA LaborInfo März 2003

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Artikel das Dental Labor März 2003

ARTIKEL HERUNTERLADEN

Veelgestelde vragen.  

Bleaching  

Een bleaching is een waardevolle investering in uw schoonheid en komt overeen met een waarde van 495,00€ incl. een reiniging van de te bleken tandoppervlakken. In het kader van speciale bleekacties bieden wij ook bleekbeurten aan tegen speciale promotieprijzen. Deze promoties zijn tijdelijk beperkt  en worden op voorhand aangekondigd. Wilt u een afspraak maken? Als u vragen heeft, neem dan graag contact met ons op.

De eerste dag voelt u een lichte spanning, maar die verdwijnt de dag erna volledig. Onze methode is in het geheel niet belastend, beschadigt uw tanden niet maar bereikt desondanks een optimaal resultaat.

De bleaching houdt over het algemeen 2-3 jaar. Natuurlijk hangt het mede af van hoe u met uw tanden omgaat (koffie, roken enz.)

De bleaching bleekt alleen uw eigen tanden, maar met professionele gebitsreiniging kan het resultaat verder verbeterd worden. Daarom adviseren wij altijd een professionele gebitsreiniging in combinatie met bleaching. Graag nemen wij uw tanden in onze praktijk onder de loep en geven dan een advies op maat. Geeft u ons uw telefoonnummer door? Dan kunnen wij graag meteen een afspraak maken of eventueel ook aan de telefoon antwoord geven op uw vragen.

U kunt ca. 2 uur voor de afspraak inplannen. Wij adviseren u om van tevoren, voor een kleine toeslag, een professionele gebitsreiniging te laten uitvoeren. Zo kunnen wij zeker zijn van een optimaal resultaat. Wij beginnen met een korte controle, beantwoorden graag al uw vragen, geven u alle informatie met betrekking tot bleaching en dan beginnen we al met het bleken van uw tanden. De gezondheid van uw tanden vinden wij zeer belangrijk, daarom brengen wij na afloop nog een vitaminegel op uw tanden om ze te beschermen.

Wij werken met de moderne en de reeds uitgebreid beproefde Philips® ZOOM! -methode. Deze professionele tandblekingstechniek bereikt een zichtbare tandbleking binnen slechts 60 minuten. Als alternatief maken wij ook gebruik van lasertechniek. Welke methode uiteindelijk geschikter is, hangt van de toestand van uw tanden af. Graag lichten wij de diverse technieken toe en maken samen met u een keuze voor de optimale oplossing.

Om te waarborgen dat het bleachinggel alle tandvlakken bedekt en een gelijkmatige effect heeft, voeren wij vóór de bleaching indien gewenst een professionele gebitsreiniging uit. Daarbij wordt eventueel aanwezige plak verwijderd. In het kader van de voorbereiding op de tandbleaching dekken wij al het zachte weefsel af. Door deze bescherming is gegarandeerd dat het gebruikte gel alleen op het tandoppervlak inwerkt. Na het afdekken van het zachte weefsel wordt het gel op de zichtbare tanden aangebracht. Ten behoeve van een optimale werking van de tandbleaching en de beste blekingresultaten, worden de tanden vervolgens met de Philips® ZOOM!-lamp bestraald. Het licht daarvan ondersteunt de activering van de in het bleachinggel aanwezige waterstofperoxide, de essentiële werkzame stof voor de tandbleaching. Door het inwerken ervan dringt zuurstof in het glazuur en het tandbeen. Daarbij worden alle aanwezige verkleurde stoffen gebleekt zonder dat het behoud van de tandstructuur ter discussie staat.

Onderzoek heeft aangetoond dat door het gebruik van een ZOOM!®-lamp een verhoging van de werking van het gebruikte ZOOM!®-gel met ten minste 26% wordt bereikt. Hierdoor wordt een bleking van de tanden tot wel acht kleurniveaus bereikt. In totaal duurt het ongeveer 90 minuten als u bij ons uw tanden wilt laten bleken. Daarvan zijn ca. 30 minuten gereserveerd voor de nodige voorbereiding, waarna de blekingstijd dan ongeveer 60 minuten bedraagt. Tijdens dat proces kunt u zich comfortabel ontspannen. Het bleken van de tanden is daarmee vandaag de dag een behandeling zonder enige vorm van gedoe geworden en bleaching behoort allang tot de klassiekers op het gebied van de esthetische tandheelkunde. Het is dus tegenwoordig geen probleem meer om zonder veel moeite mooie, witte tanden te krijgen.

Veelgestelde vragen non-prep veneers & veneers  

Bij veneers wordt minimaal-invasief gewerkt, wat betekent dat er geen of slechts heel weinig bijslijpen van de tanden nodig is. Daardoor worden de tanden in vergelijking met de behandeling met kronen zo min mogelijk beschadigd.

Op basis van het hoogwaardige keramische materiaal dat voor de vervaardiging wordt gebruikt, hebben onze veneers een zeer lange levensverwachting. In tegenstelling tot veneers van kunststof of een mindere kwaliteit keramiek hoeven zij niet al na een aantal jaren te worden vervangen.

Nee, de veneers zijn net zo sterk als uw eigen tanden en kunnen dus op dezelfde manier worden gebruikt.

Nee – in tegenstelling tot een kunststof product blijft de kleur van onze veneers behouden. Er vindt geen kleurverandering plaats.

Bij non-prep veneers wordt de tand in het geheel niet geslepen maar alleen licht gepolijst. Het uitgangspunt daarvoor is dat altijd wordt geprobeerd om zo min mogelijk van de tand te beschadigen. Als de toestand van de tanden van de patiënt het toelaat, wordt er altijd voor non-prep veneers gekozen. Als om diverse redenen geen non-prep veneers mogelijk zijn, worden normale veneers gebruikt. Daarbij wordt de tand iets meer gepolijst dan wel minimaal geslepen. In tegenstelling tot een behandeling met kronen altijd nog absoluut niet belastend. Het verschil tussen non-prep veneers en normale veneers gaat „vloeiend“ in elkaar over en hangt altijd af van de toestand van de tanden van de patiënt.

Veelgestelde vragen Clear Aligner  

CA’s zijn onzichtbare bitjes waarmee scheve tanden kunnen worden gecorrigeerd, d.w.z. recht worden gezet.

Over het algemeen moeten deze bitjes 1-4 maanden – naargelang hoe scheef de tand staat – worden gedragen.

De kosten worden per geval bepaald en worden u na het intakegesprek meegedeeld. Dit is geheel vrijblijvend en gratis.

CA kan zowel bij jongeren als bij volwassenen met gezonde tanden worden toegepast.

Veelgestelde vragen parodontitis  

Parodontitis is een bacteriële, chronische ontsteking van het verankeringssysteem van de tand. Zij breekt het kaakbeen en de vezelstructuur van de tand af. Een vergevorderde aandoening kan tot het verlies van de tand leiden.

Parodontitis veroorzaakt zelden pijn, waardoor het vaak pas zeer laat wordt herkend. Het tandvlees heeft een blauwachtig rode kleur en begint snel te bloeden. Er kan verschuiving van de tand, een spleetje tussen de tanden en het slinken van tandvlees optreden. Ook een slechte adem en loszittende tanden kunnen een teken van parodontitis zijn.

Voor volwassenen is parodontitis de meest voorkomende oorzaak van tandverlies en is bovendien erg schadelijk voor de algemene gezondheid.

Een parodontitis in een vroeg stadium is goed te behandelen. Het ziekteproces kan tot staan worden gebracht en de toestand van het tandvlees aanzienlijk worden verbeterd.
Onder plaatselijke verdoving worden bacteriën en harde en zachte aanslag uit de tandvleeszakjes verwijderd. Het succes van deze behandeling is mede afhankelijk van de dagelijkse mondhygiëne thuis.

Veelgestelde vragen snurkbeugels  

De tanden worden gedurende een tijdsbestek van 10 minuten digitaal gescand en op basis daarvan wordt een hoogwaardige kunstofbeugel vervaardigd. Bij de tweede afspraak, na ongeveer 2 weken, is de snurkbeugel klaar voor gebruik.

Een snurkbeugel bestaat uit twee kunststof sleuven voor de boven- en onderkaak, die aangepast aan de eigen tanden worden vervaardigd en zo met elkaar zijn verbonden dat de onderkaak licht naar voren wordt geduwd. Daardoor kunnen mensen ’s nachts beter ademen, waardoor snurken wordt voorkomen.

Zij hebben een lange levensduur en kunnen enkele jaren worden gebruikt, mits aan de tanden geen grotere veranderingen (kronen, bruggen) plaatsvinden.

Veelgestelde vragen professionele gebitsreiniging  

Bij een professionele gebitsreiniging wordt door gespecialiseerde medewerkers aanslag en bacteriën op plaatsen verwijderd waar u bij de dagelijkse reiniging thuis slecht bij kunt.

Het draagt bij aan het behoud van de tanden op de lange termijn en voorkomt cariës, ontstekingen van het tandvlees en parodontitis. Dit levert minder slechte adem en bloedend tandvlees op. Verkleuringen door bijv. koffie, thee en nicotine worden verwijderd.

Aanbevolen worden regelmatige gebitsreinigingen die individueel worden afgestemd op de persoonlijke mondhygiëne en de toestand van het gebit, wat neerkomt op om de 3-12 maanden.

 

De prijs wordt individueel per patiënt berekend. Deze hangt af van het aantal aanwezige tanden en de benodigde tijd, zodat de uiteindelijke prijs kan verschillen. De meeste Duitse zorgverzekeringen hebben een aanvullend pakket waarmee een deel van de kosten wordt vergoed.

 

Veelgestelde vragen tandvleestransplantaat  

Als het tandvlees zich bij de tandhals duidelijk heeft teruggetrokken, kan dit allerlei problemen veroorzaken; meestal gaat het daarbij om gevoeligheden en esthetische problemen. In dat geval kan via deze ingreep de tandhals weer worden afgedekt.

Het weefsel is afkomstig uit het gehemelte. Het betreft hier bindweefsel. In het verhemelte ontstaat geen open wond of gat; u voelt na de ingreep alleen een paar hechtingen waarmee de incisie in het verhemelte is genaaid.

Nee, alles wordt verdoofd. Dit geldt zowel voor de locatie op het verhemelte als de locatie die wordt afgedekt. De bekende, normale tandartsverdoving is meer dan afdoende.

Nee, omdat het een microchirurgische ingreep is, waarbij maar heel weinig van het omliggende weefsel wordt beschadigd, zijn de zwelling en de pijn meestal te verwaarlozen. Daarom kunt u de volgende dag meestal al gewoon alles doen.