Spring naar hoofd-inhoud
Gezond en diep slapen.

Snurktherapie  

Voor uw ontspanning en herstel.

Onze snurkbeugel van het merk SomnoDent® is werkzaam bij nachtelijke ademstilstand (slaapapneu), snurken en nachtelijk tandenknarsen (bruxisme). Patiënten die via de Duitse zorgverzekeraar DAK zijn verzekerd, krijgen een tegemoetkoming in de behandelingskosten. Wilt u ook gezond en diep slapen? Wij adviseren u met betrekking tot kosten en vergoedingen en begeleiden u vanaf de diagnose tot aan uw persoonlijke bitje.

Toepassingen van de snurkbeugel.

Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden van toepassingen voor u weergegeven. Graag geven wij u in een eerste gesprek advies over uw individuele opties.

 • Bij nachtelijke ademstilstand

Snurken kan nachtelijke ademstilstand veroorzaken. Dat slaapt u ongetwijfeld onrustig.

Snurken

  Snurken kan voor uzelf en uw omgeving tot last worden.

  • Nachtelijk tandenknarsen

  Tandenknarsen beschadigt uw tanden en uw kaak.

  Functie snurkbeugel

  De spalk wordt individueel aangepast aan de kaak van de patiënt, rekening houdend met zowel de onderkaak als de bovenkaak. Het gepatenteerde vinontwerp van de rails zorgt ervoor dat de onderkaak voorzichtig naar voren wordt geschoven totdat de optimale positie is bereikt. Als gevolg hiervan worden de keelspieren en het omliggende weefsel geactiveerd, zodat de tong vooraan wordt gehouden. Zo blijven je luchtwegen de hele nacht vrij en profiteert u van meer rust tijdens de slaap. Luid snurken wordt voorkomen en de risico's van slaapapneu worden merkbaar verminderd.

  CMD: Kaakgewrichtstherapie

  Naast de spalktherapie voor rechte tanden is het soms nodig om de kaakfunctie te corrigeren. De CMD-therapie wordt gebruikt voor de effectieve behandeling van craniomandibulaire dysfunctie (afgekort CMD). Dit uit zich vaak in nachtelijk tandenknarsen en persen. Het zogenaamde bruxisme – een overbelasting van het kauwsysteem. Naast stress kunnen ook tandafwijkingen en gebrekkige prothesen tot de oorzaken van CMD behoren. Wij adviseren u voor een succesvolle therapie een diagnose en behandeling door onze ervaren experts.

  Laat u in het Dental Center Kleinsman / Varzideh individueel en professioneel adviseren door onze ervaren tandartsen – wij vinden de juiste oplossing voor uw tandheelkundige vraag in onze tandartspraktijk in Bocholt.

  De therapie tegen slaapapneu.

  Veel mensen in Nederland hebben slaapapneu. Hoort u ook tot deze groep? Wij helpen u door een efficiënte behandeling.

  Draagcomfort
  De unieke SMBH-flextechnologie is uiterst comfortabel.

  Hoogste kwaliteit
  Onze snurkbeugels zijn voorzien van een FDA 510(k)-keurmerk.

  Wetenschappelijk onderbouwd
  91 procent van de patiënten vertellen ons dat hun slaapkwaliteit is verbeterd met SomnoDent® (zie voor de studie).

  ISO-certificering
  Het bitje is op een productielocatie vervaardigd met een ISO-13485-certificering.