Spring naar hoofd-inhoud

3D-implantaatplanning

In het Dental Center Kleinsman / Varzideh streven we naar de best mogelijke behandelingsresultaten voor onze patiënten door gebruik te maken van de nieuwste technologie om de exacte positie in de kaak van de patiënt te bepalen voordat de implantaten worden geplaatst. Een implantaat vervangt de natuurlijke tandwortel en biedt maximale veiligheid bij praten, eten en kauwen. Om ervoor te zorgen dat deze perfect in het kaakbot kan worden vastgeschroefd, gebruiken we beeldvormende digitale procedures voor een gedetailleerde diagnose en planning van de kleine chirurgische ingreep.

Gebruik van digitale 3D-modellen

In onze moderne tandartspraktijk in Bocholt gebruiken we de zogenaamde digitale volumetrische tomografie (DVT), die driedimensionale kaakfoto's maakt om de gebitssituatie van onze patiënten zo goed mogelijk en gedetailleerd mogelijk vast te leggen. Onze ervaren tandartsen beoordelen het botaanbod en de kwaliteit en het verloop van de individuele zenuwbanen, zodat de procedure zo nauwkeurig mogelijk kan worden uitgevoerd.

Digitale volumetomografie is een 3D-röntgentoestel.  Bij het maken van de röntgenfoto's draagt de patiënt een sjabloon met markeringen in de kaak. Deze helpen bij het plannen van de latere positionering van het implantaat. De opnames duren slechts enkele seconden en worden vervolgens door de computer omgezet en het resultaat wordt als 3D-model op het scherm weergegeven. De behandelende tandarts kan dan bij de implantaatplanning rekening houden met informatie over het omliggende tandvlees, de zenuwbanen, de resterende tanden en het kaakbot.

De procedure biedt onze patiënten veel veiligheid en tevredenheid na een succesvolle behandeling. Maak een afspraak bij Dental Center Kleinsman / Varzideh en laat u uitgebreid en professioneel adviseren door onze ervaren tandartsen. We nemen de tijd om uw persoonlijke gebitssituatie te analyseren en uw zorgen, wensen en behoeften te implementeren. Het doel van ons team van experts? Zorgen voor de duurzame tandheelkundige gezondheid van alle patiënten!