Spring naar hoofd-inhoud
Voor het behoud van uw tanden.

Wortelkanaal behandeling  

Het behoud van uw tanden is nze hoogste prioriteit.

De mogelijkheden voor het behoud van een aangetaste tand waren vroeger beperkt, maar tegenwoordig is dat anders. Als onderdeel van de moderne endodontologie van het Kleinsman/Varzideh Dental Center maken wij gebruik van de modernste medische techniek, zodat zelfs zwaar ontstoken en beschadigde tanden met een wortelkanaal behandeling meestal kunnen worden behouden. Uw eigen tanden zijn immers onvervangbaar.

Endodontie voor het behoud van uw tanden.

Het doel van een wortelkanaal behandeling is de zo volledig mogelijke reiniging van het wortelkanaalsysteem. Zelfs zwaar beschadigde tanden kunnen vaak door een wortelkanaalbehandeling worden gered. Oorzaken van een ontsteking van het wortelkanaal kunnen zijn:

  • Cariës

De meest voorkomende oorzaak van een wortelkanaal behandeling is cariës. De binnengedrongen bacteriën maken de tandstructuur kapot. Een wortelbehandeling verwijdert de bacteriën uit het binnenste van de tand c.q. uit de tandwortels.

  • Ontstekingen

Als een tandwortel door binnengedrongen bacteriën ontstoken raakt, kan dit heftige pijn veroorzaken. Als een behandeling niet tijdig plaatsvindt, kunnen de bacteriën doordringen tot in het bot en in het ergste geval ernstige ziektebeelden veroorzaken. Om dit te voorkomen is het van belang om de ontstoken tand in een vroeg stadium te behandelen.

  • Ongelukken

Een wortelkanaal behandeling kan ook nodig zijn als er stukjes van de tand af zijn gebroken. Met een wortelkanaal behandeling wordt de verdere behandeling van de tand door middel van het plaatsen van een kroon of gedeeltelijke kroon mogelijk.

Proces van een wortelkanaalbehandeling

In het Dental Center Kleinsman / Varzideh begint de behandeling van de aangetaste tand met een röntgenfoto om meer informatie te krijgen over de voortgang van de ontsteking binnen het wortelkanaal. De behandeling zelf is volledig pijnloos met behulp van een lokale verdoving, zodat u als patiënt eenvoudig achterover kunt leunen en ontspannen in onze tandartspraktijk in Bocholt. Onze ervaren tandartsen verwijderen ontstoken weefsel, spoelen de wortelkanalen met een desinfecterende oplossing en sluiten deze vervolgens weer af met een speciaal vulmateriaal, zodat er geen nieuwe bacteriën in de tand kunnen binnendringen. Moderne apparatuur en de nieuwste technologieën maken een uitgebreide reiniging en restauratie van de tand mogelijk, zodat u weer pijnloos en stralend kunt glimlachen.

Heeft u kiespijn? Wacht dan niet te lang, maar maak een afspraak in onze moderne tandartspraktijk in Bocholt. Ons team, bestaande uit professioneel competente tandartsen, adviseert u individueel en doelgericht voor optimale behandelingsresultaten.

Voordelen van een wortelkanaal behandeling.

Niets is belangrijker dan het behoud van uw eigen tandstructuur.

Uiterlijk
De visuele indruk van uw uiterlijk blijft behouden.

Zonder chirurgie
Vermijden van een chirurgische ingreep of operatie.

Minder kosten
Een kroon is over het algemeen duurder dan het redden van een tand.

Behoud van uw tanden
Het is de moeite waard om uw eigen tanden te redden.