Spring naar hoofd-inhoud
Gezond tandvlees - gezonde tanden.

Parodontologie  

Voor het behoud van uw tanden.

Parodontitis is een pijnloze vorm van tandvleesontsteking. Als zij niet op tijd wordt herkend en behandeld, slaat zij door naar het kaakbeen en gezonde tanden verliezen hun houvast. Een van de meest voorkomende gevolgen is de uitval van tanden.

Sterke en gezonde tanden.

Veel patiënten hebben last van tandvleesontstekingen - de zogenaamde parodontitis. Onze ervaren tandartsen helpen u bij het herkennen en succesvol behandelen ervan. Typische tekenen van parodontitis zijn:

Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees, die roodheid, zwellingen en bloedingen van het tandvlees kan veroorzaken.

Zelfs een lichte aanraking van tand of tandvlees in het aangetaste gebied kan pijnlijk zijn.

Parodontitis kan als gevolg van kauwen en afbijten tot loszittende tanden leiden.

Het tandvlees beschermt de tanden. Parodontitis is een aandoening die tot gevolg kan hebben dat het tandvlees gaat slinken. De tanden lijken daardoor „langer“ en de tussenruimtes tussen de tanden worden groter. De tanden reageren gevoelig op koude en hitte.

Als gevolg van de ontsteking worden de pockets rond de tand dieper, en daarin hopen zich etensresten op, die voor een onaangename geur en smaak zorgen.

Bloedend tandvlees is een veel voorkomend teken van een tandvleesaandoening. Een ontsteking gaat vaak gepaard met roodheid, bloedingen en zwelling.

In het begin verloopt een parodontoseziekte vaak pijnloos, zodat de tandvleesontsteking vaak te laat wordt herkend. Daarom is een regelmatig tandartsbezoek aan ons Dental Center Kleinsman / Varzideh belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en ziekten vroegtijdig op te sporen. Onze uitgebreide therapie maakt het mogelijk dat de parodontitis tot stilstand wordt gebracht en de patiënt pijnloos door het dagelijks leven kan gaan. Ons team bepaalt eerst de mate van de ziekte en houdt bij het plannen van de therapie rekening met alle risicofactoren, zodat we de best mogelijke therapie voor u kunnen garanderen. Maak een afspraak in onze tandartspraktijk in Bocholt en laat u deskundig adviseren en behandelen - wij heten u van harte welkom!

De voordelen van de parodontitisbehandeling.

De gezondheid van uw tanden
Een parodontitistherapie zorgt ervoor dat het tandvlees niet meer bloedt en het verlies van uw tanden kan worden voorkomen.

Remedie tegen slechte adem
Bacteriën worden verwijderd, zodat patiënten geen last meer hebben van slechte adem.

Sterk tandvlees
Parodontitis heeft het slinken van het tandvlees tot gevolg. Dit proces kan tot staan worden gebracht.

Hulp bij kiespijn
Ontstoken tandvlees betekent een belasting voor het hele lichaam. Een therapie kan effectieve tegenmaatregelen in gang zetten.