Spring naar hoofd-inhoud

Tandimplantaat

Een milde methode voor gezonde tanden – eindelijk weer kauwen, lachen en genieten.

Vlekkeloze tanden zijn geen privilege meer. Als u tanden bent kwijtgeraakt of uw tandsubstantie ernstig beschadigd is, zetten wij ons volledig voor u in – en dat al sinds 1992. Met implantaten zorgen we ervoor dat u weer zorgeloos kunt kauwen, lachen en praten.

Wat zijn implantaten?

Implantaten fungeren bij tandverlies als een kunstmatige tandwortel en zijn gemaakt van titanium of zirkoniumdioxide. Om implantaten in het kaakbot van de patiënt te kunnen plaatsen, is voldoende botsubstantie nodig. Als het bot al is hersteld als gevolg van het verlies van tanden, is botvergroting (botopbouw) nodig om de stabiliteit van het implantaat te garanderen. Nadat het implantaat is genezen, wordt het vastgeschroefd met een hoogwaardige gebitsprothese. Ze zijn duurzaam, stabiel en biocompatibel en maken het mogelijk om de aankoopfunctie te herstellen. Daarnaast zorgen implantaten voor een zeer esthetisch uiterlijk van de tanden en zijn ze visueel niet te onderscheiden van natuurlijke tanden.

De toepassingsgebieden van implantologie.

Onze implantaat-ondersteunde prothesen zijn veelzijdig en individueel. Wij adviseren u graag wat de juiste behandeling voor u is, welke kosten er kunnen ontstaan of door zorgverzekeraars worden vergoed. Tandimplantaten zijn geschikt voor:

 • Verlies van individuele tanden

Het verlies van individuele tanden kan perfect worden verborgen met tandimplantaten.

 • Verlies van meerdere tanden

Het verlies van meerdere tanden kan perfect worden verborgen met tandimplantaten. Voordeel: gezonde tanden hoeven niet afgeschuurd te worden, zoals bij het maken van een tandbrug.

 • Tandeloze kaak

Tandimplantaten kunnen ook hele prothesen veilig met de kaak verbinden. Er zijn verschillende vastzittende of uitneembare mogelijkheden.

 • Wiebelende prothesen

Bestaande prothesen kunnen worden herwerkt en veilig met implantaten in de kaak worden verankerd.

Een implantaat biedt u de volgende voordelen.

 • Betere smaakzin:

Als tandimplantaten ter bevestiging van prothesen in het kaakbot worden ingebracht, kan worden afgezien van de storende gehemelteplaat. De gehemelteplaat beperkt de smaakzin.

 • Optimale esthetiek:

Geen verschil met je natuurlijke tanden te zien. Implantaten zijn niet herkenbaar voor uw omgeving en vormen de meest natuurlijke vorm van een gebitsprothese.

 • Probleemloos eten:

Een implantaat-ondersteunde prothese wordt veilig en stevig in de kaak geplaatst. Van extra bevestigingselementen zoals bij een gewone prothese kan worden afgezien.

 • Geen drukpunten:

Een implantaat-ondersteunde prothese wordt veel filigraaner geproduceerd dan een conventionele prothese, waardoor er minder drukpunten in de mond kunnen ontstaan.

 • Aangenaam praten:

Een implantaat-dragende gebitsprothese helpt een natuurlijke uitspraak te behouden.

 • Veilige tandimplantaat-planning:

Elke tandheelkundige implantaatprocedure wordt vooraf digitaal gepland met behulp van speciale programma's. We bepaalden vooraf de perfecte positie van de tandimplantaten in het kaakbot en beschermen zo de omliggende vaat- en zenuwstructuren.

 • Natuurlijk kauwgevoel:

Een implantaat-ondersteunde prothese past heel natuurlijk in het totaalbeeld en voelt echt aan.

 • Minimaal invasieve ingreep:

Aan de hand van de digitale planning wordt een tandimplantaat-positierail gemaakt. De rail dient als navigatiehulp voor de exacte positie van de tandimplantaten. Tegelijkertijd kan hiermee worden afgezien van grote operatieve incisies.

Maak een afspraak bij het Kleinsman / Varzideh Dental Center en laat ons team van experts u uitgebreid adviseren – wij heten u van harte welkom!